Találja meg a legolcsóbb légijegyeket

Mianmar (Burma) Putao

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Mianmar (Burma) Putao


1. Milyen időjárás várható Putaóban?

Putaó éghajlata trópusi és nedves szavannaszerű, az év nagy részében meleg és párás. A legjobb idő Putaó látogatására december és április között van, amikor a legkevesebb az eső.

2. Hogy érhető el Putaó?

Putaó elérhető repülővel Yangonból, Mandalayból vagy a mianmari fővárosból, Naypyidawból.

3. Milyen turisztikai tevékenységek vannak Putaóban?

Putaó valódi ékszerdoboz a természetrajongóknak és az aktív turistáknak. A kirándulás és a hegymászás a legnépszerűbb tevékenységek, de lehetőség van horgászatra, madármegfigyelésre és a helyi falvak és törzsek megismerésére is.

4. Milyen szállási lehetőségek vannak Putaóban?

Putaóban nincs számos szállás lehetőség, de található néhány luxus hotel és vendégház. A legtöbb szállás éjjel-nappal szolgáltatást nyújt minden igényt kielégítve.

5. Mit érdemes megkóstolni Putaóban?

A helyi konyha különlegességei közé tartozik a levesek, tészta és a curry ételek. A békacomb és a szarvasmarha is közkedvelt ételek. A gyümölcsök közé tartozik a mangó, a durian és a licsi is. Érdemes kipróbálni a helyi teákat is.

6. Szükségem van vízumra Putaóba való utazáshoz?

Igen, Mianmarba való utazás során vízum szükséges. Kérjük, ellenőrizd, hogy az országodnak van-e vízummentessége Mianmarba való utazás esetében. Így utazás előtt mindenképp ellenőrizd, hogy mik a belépési szabályok.

7. Milyen pénznem használatos Putaóban?

Mianmarban az ország valutája a kyat (MMK), de az USA dollár is elfogadott, és az árakat általában dollárban adják meg. A legtöbb helyen is elfogadják a Mastercardot és a Visa kártyákat is.

8. Milyen világos az utazók egészségi állapota Putaóban?

A turisták általában nem szerzik meg a maláriát Putaóban, de megelőzésként ajánlott maláriás gyógyszert szedni. Az ivóvíz fogyasztása szintén javasolt palackos formában. Az egészséges életmód fenntartása néhány egyszerű utas tanáccsal megismertethető. Az oltásokról alapos információkat találhatsz az utazási irodában vagy az orvosodnál.

9. Mennyi ideig érdemes Putaóban tartózkodni?

Putaó nagyon szép és szemkápráztató, és a legjobb évszakban egy hétig is eltölthető az, hogy felfedezd a környéket.

10. Megéri Putaóba utazni?

A Putaóba való utazás kihívást jelenthet, de minden bizonnyal megéri az út fáradalmát. A látványos hegyvidéki táj, mesterségesen formált kertek és gyönyörű vízesések létrehozzák az utazás mély emlékezeteit. Az utazást a Putaóba nemcsak a természeti szépségek, hanem az ott lakók szokásai, kultúrája is gazdagítják.
**Fontos megjegyzés:**

A Mianmarban való utazást COVID-19-járványkitörés miatt korlátozások érintik, így mindenképpen ellenőrizd az utazási korlátozásokat a tervezett úti időpont előtt. A megfelelő biztonsági intézkedések betartása érdekében fontos, hogy a legfrissebb utazási szabályok és előírások szerint cselekedjetek.


Időjárás Mianmar (Burma) Putao


Mianmar, vagy ahogy még gyakran nevezik Burmát, az egész világon ismert az éghajlati változatosságáról. Az ország északi részén található Putao azonban még ebben az országban is kivételesnek számít, hiszen az erőteljes esőzésekkel és hűvösabb hőmérsékletekkel az év nagy részében a Mianmar egyik legzordabb vidéke.

Putao, amely a Kachin állam északi végében található, a Himalájával határos, 600 méteres magasságban fekszik, ami miatt az évszakok jelentősen befolyásolják az időjárást. December és február között - amely a téli időszak - a hőmérséklet reggelente és éjszaka mínusz 5 fokra is lecsökkenhet, míg nappal gyakran 10 és 20 Celsius fok között mozog. A téli időszak alatt gyakori, hogy hótakaró takarja be a hegyeket, majd az esővíz olvadásával heves árhullámokat generál.

Március-tól egészen április végéig száraz időszak jön, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet általában napközben 30 Celsius fok körül mozog, éjszaka pedig 20 Celsius fok alá esik. Az április végi esőzések azonban markánsan köszönik meg jelenlétüket, a magas hőmérséklettel és a megmaradott nedvességgel együtt lehetővé teszik a trópusi növényzet virágzását és élénk színeinek megnyilvánulását.

A nyár, vagyis a május és szeptember közötti időszak, ahol a meleg, párás idő az uralkodó. A hőmérséklet könnyedén elérheti a napi 35 Celsius fokot, és reggel általában 26, éjszaka pedig 24-25 Celsius fokra számíthatunk. A hőség száraz, forró szelekkel társul, amelyek állandóan fújnak a hegyek felől a város felé. Ezek a szelek olyan intenzitással érkeznek, hogy a hegyi növényzetről, fákról szinte minden levelet eltávolítanak.

Végül, a késő őszi időszak Putaóban általában csalóka. Szeptember végétől október közepéig gyakran nincsenek esők, ami lehetővé teszi a turistáknak a helyi túrák elvégzését, hogy részt vegyenek az ősz folyamatában, és átéljék az erdei színek változását. Azonban novemberben az esőzések már megkezdődnek, és a hideg idő visszatér, ami bevezeti a téli időszakot.

Bár Putao egy olyan hely, ahol az időjárás viszonylag zord, de a terület különös szépsége alkalmat kínál az örökös zsúfoltságot keresni a városban, a természet közelében az egyedülálló növény- és állatvilág, a csodálatos évszakok változása, és a helyi népesség kultúrája és ételei mindenkit elvarázsolnak. Az időjárás megváltozásának függvényében azonban időben készülni kell, és fel kell készülni az évszakok szépségeinek és nehézségeinek az örömteljes átélésére.


Szállás Mianmar (Burma) Putao


Putao, a Kacsai Enklávé fővárosa, az észak-myanmari Kacsin tartományban található, egy olyan területen, amelyet a Himalája északi része határol. Ez a kozmopolita város a turisták egyik kedvenc célpontja, akik a szépséges szépségek és élmények iránt rajonganak. A Putao-ban történő látogatás feltételezi azonban a helyes szálláshely megválasztását.

A Putao szállásépülete ma már teljes körűen elérhető a turisták számára. A legtöbb látogató azonban a rekreációs lehetőségekre összpontosítva az üdülőhelyeken tartózkodik. Az észak-myanmari székhelyen az üdülőhelyek széles választékát kínálják a turisták számára.

A legjobb szálláshely Putao-ban az Elegant Putao Resort. Az üdülőhely keleti oldalán helyezkedik el, és 55 hektáros területen terül el. A helyszín legfőbb előnye a nemzeti park szomszédsága, ahol a turisták eltölthetik az időt. Az üdülőhely növényekkel borított környezetben nyújt pihenést, amelyet árnyékos teraszokkal és kertekkel egészítenek ki.

Az üdülőhely kényelmes, modern apartmanokat és kabinokat kínál, melyek mindegyike jól felszerelt. Mindegyik szoba légkondicionált és nagy ablakokkal rendelkezik, amelyek a kertre vagy a kilátásra nyílnak. Az üdülőhely egész területén ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre.

Az Elegant Putao Resort számos tevékenységet kínál a turisták számára, beleértve a túrázást, a hajózást és a kultúrális látogatásokat. Az üdülőhely saját technikával rendelkezik, amelyet azok számára lehet bérelni, akik szeretnék felfedezni a szépséges környezetet.

A Putao-ban található szállásopciók terén az Elegant Putao Resort az elsődleges választás. Ennek az üdülőhelynek kiváló minőségű szolgáltatásaival és lehetőségeivel biztosan lenyűgözi a turistákat. A cikkben tárgyalt üdülőhely azt bizonyítja, hogy Putao remek választás a nyaralók számára, akik szeretik az aktív pihenést és az élményeket. A környező gyönyörű tájban eltöltött néhány nap, az Elegant Putao Resort szolgáltatásait igénybe véve az élet kellemesen emlékezetessé válik.


Ünnep Mianmar (Burma) Putao


Putao, Myanmar északi részén található, egy igazán varázslatos hely, ahol a természet egyedülálló szépsége lenyűgöző. Putao a Himalájában található, és általában elérhetetlennek tűnik, de ez csak növeli az élményt, amikor megérkezik.

Miután megérkezett Putao-ba, azonnal elvarázsolódik a látványtól. A zöld dombok, a hegyek, a kristálytiszta folyók és a friss levegő mind csak valami visszatérítő szóval leírhatók: varázslatos. Az itt található nemzeti parkokban, a Naung-Mul völgyben, a Malikha folyó mentén és a szép szőlőültetvényeken sétálva már csak megerősödik ez az érzés.

A Putao-i nyaralás első napjai általában a város felfedezésével és annak környékének feltérképezésével telnek. A város maga kicsi, de vidám és barátságos. Nem találhatóak itt nagy nevezetességek, de a helyi piac csodálatos hely arra, hogy megismerje a helyi kultúrát és az ételeket. Az esti programok közé tartozik a közeli hegyi falvak felkeresése és a helyi emberekkel való találkozás. A nyári fesztiválok is rengeteg látogatót vonzanak, beleértve a Kachin State Day-t és a Putao Highland fesztivált is.

A Putao-i nyaralás második része az igazi kihívásban rejlik, és az igazi természet szerelmeseinek készült. A trekking és a hegyi túrák Putao egyik legnépszerűbb tevékenységei közé tartoznak. A Malikha folyó mentén lehet kanyoningozni, amely fantasztikus élmény a természet gyönyörű sziklaképződményeinek felfedezéséhez. A kajakozás szintén nagyon népszerű, a folyók pedig az élmény valódi középpontja.

A trekking során az emberek általában áthaladnak a Naung-Mul völgyön, amely az Himalája egyik legcsodálatosabb területe. A völgyben lehetőség van a naplementének és a napfelkelte gyönyörű pillanatainak megfigyelésére is. A szőlőültetvényeken való séták is nagyon népszerűek, ahol a látogatók ínycsiklandó ételeket kóstolhatnak meg, és borokat kóstolhatnak az egyik legjobb borászatban.

A Putao-i nyaralás egy igazi kaland, amely nem hagy majd cserben azokat, akik valóban szeretik a természetet és az igazi kihívásokat. A helyiek barátságosak és vendégszeretők, és a lehetőségek száma végtelen.

Ha valóban olyan helyre vágyik, ahol minden nap új felfedezést lehet tenni és ahol igazán ellazulhat, akkor Putao a nyaralóhelye. Merítsen erőt és energiát a természetből, és élvezze a varázslatot, amit ez a hely kínál. Az itt töltött időt soha nem fogja elfelejteni.


Repülőjegy Mianmar (Burma) Putao


Putao, Myanmarnak (Burma) egy kisvárosa, amely a Kachin államban található, és a Himalája előterében helyezkedik el. Putao egy igazi gyöngyszemnek számít, és messze el van a zsúfolt nagyvárosok zajától.

A Putao repülőjegyek néhány éve még igen drágák voltak, azonban azóta sok konkurencia jelent meg a piacán, és ma már sokkal olcsóbbak a repülőjegyek Putao-ba. A repülőjegyek költsége azonban még mindig magasabb, mint más hasonló távolságokra menő járatok esetén, és ez annak köszönhető, hogy Putao-ba csak egy légitársaság, a Myanmar Airways International (MAI) járatot indít.

Az MAI egész évben közlekedik Putao-ba hétfőn, szerdán és szombaton. A járatokon legtöbb esetben belföldi, Myanmarból érkező utasok mellett külföldi turistákat is szívesen látnak. A repülőjegyek ára a turisztikai szezonban (november és április között) magasabb, mint a szezonon kívüli időszakban.

A Putao-ba történő repülőutazás izgalmas lehetőséget jelent a turistáknak, mivel a környék számos természeti és kulturális látnivalót rejt. A város környékén találhatók az északi Myanmar egyik legszebb hegyei, a Himalája-előterében találhatók. A környéken rengeteg túraútvonal található, amelyek a turistákat a sziklás hegyek, az őserdők, a vad folyók és a természeti szépségek legjobb helyszíneire viszik.

A turisták a hegyek mellett látogathatnak gazdag kultúrával rendelkező kis falvakat, amelyekben megtalálhatók a helyi népek, a kachinok és a Lisu. A kachinok elsődleges rejtélyes pagodáikról híresek, melyeket még ma is aktívan bemutatnak a helyi lakosok. A helyi konyha is mindenképpen kipróbálásra érdemes, mivel a kachinok és a Lisu gasztronómiájából érdekes fogásokat lehet kóstolni.

A Putao repülőjegyek adnak lehetőséget arra, hogy gyönyörű környéken található szállodákban szálljanak meg, amelyek sokkal kényelmesebb lehetnek, mint ha hosszabb ideig bejárják ezt a területet. Összességében, a repülőjegyek Putao-ba ugyan drágák lehetnek, de valóban érdemes a lehetőséget megragadni, hogy meglátogassuk ezeket a gyönyörű helyszíneket és megismerjük a helyi kultúrát.


Több tízezer elégedett ügyfél

Nejobsáhlejší internetová nabídka letenek

Garantáltan a legjobb ár

A legkedvezőbb repülőjáratok a világ minden sarkába

Vegyél a legolcsóbb jegyeket elbűvölő helyekre, legyen szó szépségről vagy furcsaságról.

Repülőjegyek felfedezése